عامل اصلی تندی فلفل قرمز چیست و چه خاصیتهایی دارد؟
کپسایسین یک فلاونوئید موجود در فلفل چیلی و عامل تندی آن است؛ بسیاری از فرهنگها از فلفل چیلی در آشپزی استفاده کرده و از فواید سلامتی آن بهره میبرند.
به گزارش 9صبح و به نقل از emedihealth؛ کپسایسین به دلیل خاصیت تسکین درد بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و مطالعات نشان داده اند که مزایای زیادی دارد.
بهبود متابولیسم و کاهش وزن
برای کاهش وزن غذای خود را با پاپریکا طعم دار کنید و از فلفل دلمه ای استفاده کنید زیرا هر دوی این ها منابع کپسایسین هستند.
ارتقای سلامت قلب
افرادی که روزانه ۴ میلی گرم کپسایسین را دو بار در روز به مدت ۳ ماه مصرف کردند، سطح تری گلیسیرید کمتری داشتند. این مطالعه نشان داد کپسایسین در کاهش خطر بیماری قلبی موثر است.
تسکین درد
بسیاری از پمادهای مسکن موضعی حاوی کپسایسین هستند. کرمهای مبتنی بر کپسایسین برای افرادی که از آرتروز و کشیدگی عضلات رنج میبرند مفید هستند.
کاهش میگرن
مسکن طبیعی کپسایسین باعث تسکین میگرن و سردردهای خوشه ای میشود.
کنترل دیابت
کپسایسین علاوه بر بهبود سلامت قلب و کاهش وزن، اثرات ضد دیابتی نیز دارد.
علاوه بر این کپسایسین عوارض دیابت مانند نوروپاتی دیابتی یا درد عصبی را بهبود میبخشد.
مدیریت پسوریازیس
پسوریازیس یک بیماری پوستی است که روی پوست لکههای قرمز، خارش دار و متورم ایجاد میکند. کرمهای کپسایسین در مدیریت التهاب، خارش و درد ناشی از پسوریازیس خوب عمل میکنند.
تسکین گلودرد
کپسایسین را میتوان برای درمان گلودردی که بیماران بعد از جراحی تجربه میکنند استفاده کرد. حتی میتواند حساسیت رفلکس سرفه را بهبود بخشد.
ممکن است از سرطان جلوگیری کند
در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی، کپسایسین توانست گسترش سلولهای سرطانی را سرطان کاهش دهد.
اقدامات احتیاطی برای مصرف قبلی کپسایسین
باید در مصرف آن دقت کرده و از مصرف بیش از حد آن اجتناب کرد.
برخی از خطرات مصرف زیاد کپسایسین:
- حالت تهوع
- استفراغ
- سوزش سردل
- عفونتهای سینوسی و دستگاه تنفسی فوقانی
- سردرد
- سوء هاضمه
- سرگیجه
- زخم معده
- عفونت گلو.
نظر شما