۶ روش برای خوردن ویتامین K بیشتر که برای بدن مفید است
ممکن است با منابع ویتامین C آشنا باشید اما حدس میزنیم که نتوانید به سرعت غذاهای غنی از ویتامین K را نام ببرید.
به گزارش 9صبح و به نقل از msn، ویتامین K یک ویتامین حیاتی در رژیم غذایی است و عملکردهای مختلفی را در بدن انجام میدهد.
ویتامین K1 رایجترین نوع ویتامین K در رژیم غذایی است و در گیاهان، از جمله سبزیجات سبز، روغنهای گیاهی و برخی میوهها یافت میشود.
ویتامین K2 در برخی از محصولات حیوانی و غذاهای تخمیر شده یافت میشود.
در حالی که ویتامین K1 باید به صورت خوراکی مصرف شود، ویتامین K2 توسط باکتریهای روده در بدن تولید میشود.
مهمترین وظیفهٔ ویتامین K مربوط به استخوان و لخته شدن خون است.
مصرف توصیه شده ویتامین K۱ حداقل ۹۰ میکروگرم در روز برای زنان و حداقل ۱۲۰ میکروگرم در روز برای مردان است.
میزان مصرف توصیه شده ویتامین K۲ بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ میکروگرم در روز برای مردان و زنان است.
در زیر، ۶ ماده غذایی وجود دارد که میزان ویتامین K بدن را تامین میکند:
کلم پیچ
کلم پیچ پخته شده دارای ۵۳۱ میکروگرم ویتامین K در هر وعده ½ فنجان است که بیش از ۴۰۰ درصد از مقدار ارزش روزانه را تامین میکند.
چغندر
چغندر سوئیسی منبع عالی ویتامین A و ویتامین K و ویتامین C و منیزیم است. علاوه بر این حاوی آنتی اکسیدانهای بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین است.
سبزی کولارد
سبزی کولارد دارای ۳۸۶ میکروگرم ویتامین K در هر ½ فنجان است. علاوه بر این دارای ویتامین C، ویتامین A، کلسیم، فولات و منیزیم است.
اسفناج
اسفناج خام حاوی ۱۴۵ میکروگرم ویتامین K در هر ۱ فنجان است. این بیش از ۱۰۰٪ ارزش روزانه است.
اسفناج نیز مانند کلم پیچ، به دلیل مواد مغذی شناخته شده است. اسفناج علاوه بر ویتامین K، سرشار از ویتامین C، کاروتنوئیدها، فولات، آهن و کلسیم است.
پنیر
پنیر آبی میتواند خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش دهد. به دلیل کلسیم بالایی که دارد، پنیر آبی میتواند به افراد کمک کند تا تراکم استخوانی بیشتری داشته باشند.
کلم بروکلی
کلم بروکلی پخته شده حاوی ۱۱۰ میکروگرم ویتامین K در هر ½ فنجان است. این حدود ۹۰ درصد از ارزش روزانه به این ماده مغذی را تامین میکند. علاوه بر این دارای فیبر، ویتامین C، آهن و پتاسیم است و پروتئین بالایی دارد.
نظر شما