اختلال میسوفونیا چیست؟

بعضی از افراد از با شنیدن صداهای تکرار شونده مثل جویدن غذا، ضربه زدن به میز با خودکار یا خراشیدن سطوح ناراحت میشوند و به شدت آزار میبینند.
به گزارش 9صبح،میسوفونیا یا سندروم حساسیت انتخابی صدا، اختلالی است که شنیدن صداهایی خاص برای فرد مبتلا به آن کاملا غیر قابل تحمل است. به بیان ساده، میسوفونیا را میتوان حساسیت شدید به صداهای خاص توصیف کرد.
این کلمه (Misophonia) از کلمهای یونانی به معنای «نفرت از صدا» گرفته شده است و در این مطلب میخواهیم دربارهی آن با شما صحبت کنیم.
همانطور که اشاره کردیم، حساسیت شدید به صداهای خاص میسوفونیا یا صداگریزی نام دارد. اگر شما به با میسوفونیا درگیر باشید ممکن است به محض شنیدن صدایی که آزارتان میدهد دوست داشته باشید یکی از کارهای زیر را انجام دهید، حتی شاید واقعا آنها را هم انجام داده باشید:
- بلافاصله اتاق را ترک میکنید.
- دستهای خود را روی گوشهایتان فشار میدهید.
- فریاد میزنید: «این صدا رو در نیار!»
بعضی از محرکها ممکن است آنقدر باعث ناراحتی فرد درگیر با میسوفونیا شوند که او تصمیم به عدم حضور در موقعیتهای خاص و عدم معاشرت با افرادی خاص بگیرد. وقتی فرد از صدای غذا خوردن دیگران آزار میبیند تصمیم میگیرد تمام وعدههای غذایی خود را به تنهایی بخورد و از رفتن به رستوران، کافه یا هر مکان عمومی دیگری که مردم در آن غذا میخورند اجتناب کند.
محققان در سال ۲۰۰۱ برای اولین بار دربارهی میسوفونیا صحبت کردند، اما تحقیقات دربارهی آن هنوز در مراحل اولیهی خود باقی مانده است. بعضی از کارشناسان میسوفونیا را یک بیماری میدانند اما بعضی دیگر اعتقاد دارند میتواند یکی از نشانههای عدم سلامت روان باشد. در آخرین ویرایش «راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5)»، میسوفونیا به عنوان یک اختلال معرفی نشده است اما بعضی از متخصصین پیشنهاد دادهاند در ویرایشهای بعدی آن را در دستهی «اختلالات وسواسی جبری و مرتبط» قرار دهند.
علائم میسوفونیا
- احساس ناراحتی، تحریک و انزجار
- خشم، عصبانیت، احساس پرخاشگری از جمله میل به حملهی فیزیکی یا کلامی
- عصبی بودن یا ناراحتی در موقعیتهایی که صدای آزاردهنده ایجاد میشود
- احساس اضطراب یا وحشت از جمله احساس به دام افتادن یا از دست دادن کنترل
- احساس سفتی یا فشار در تمام بدن یا در قفسهی سینه
- افزایش ضربان قلب، فشار خون و دمای بدن
نظر شما