جزئیاتی جدید از نحوه تغییر در محاسبه سوابق بازنشستگی
رئیس سازمان امور دانشجویان درباره نحوه تغییر در محاسبه سوابق بازنشستگی به بیان توضیحاتی پرداخت.
به گزارش 9 صبح، هاشم داداشپور با اشاره به طرح جدید بیمه دانشجویان اظهارکرد: تاکنون پوشش بیمهای برای دانشجویان به صورت گسترده وجود نداشت و تنها ۸دهم درصد دانشجویان کشور تحت پوشش حمایتی بیمه قرار داشتند.
داداش پور ادامه داد: سازمان امور دانشجویان با سازمان تأمین اجتماعی تفاهمنامهای را منعقد کرد که بر اساس آن سازمان تأمین اجتماعی بیمه دانشجویان را تحت پوشش خود قرار میدهد. بر اساس این طرح، سهم بیمه بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی با نرخ ۱۴ درصد (۱۲ درصد سهم بیمهشده + ۲ درصد سهم دولت)، سهم بیمه بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی با نرخ ۱۶ درصد (۱۴ درصد سهم بیمهشده+ ۲ درصد سهم دولت) و سهم بیمه بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت با نرخ ۲۰ درصد (۱۸ درصد سهم بیمهشده+ ۲ درصد سهم دولت) تعیین شده است.
سنوات امسال کارگران چگونه محاسبه میشود؟
وی افزود: چنانچه دانشجویان تحت تکفل پدر و مادر بیمهپرداز خود باشند، بدون پرداخت حق سرانه درمان از خدمات درمانی سازمان نیز بهرهمند میشوند. همچنین متقاضیان در صورت تمایل میتوانند با پرداخت حق سرانه درمان مصوب هیات وزیران بابت خود و افراد تحت تکفل از خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی در مراکز درمانی ملکی و طرف قرارداد در سراسر کشور استفاده کنند.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: با قرارگرفتن دانشجویان در این طرح، امنیت شغلی برای آنها ایجاد میشود و اگر دانشجویی در مدت چهار سال تحصیل خود بیمه باشد و بعد از فارغالتحصیلی برای وی فرصت شغلی ایجاد شود این چهار سال جزو سوابق بیمه بازنشستگی وی محسوب خواهد شد و میتواند از آن استفاده کند. بنابراین بیمه بازنشستگی به بیمه اشتغال وی متصل میشود. این تسهیلات برای نخستین بار است که برای دانشجویان فراهم شده و دانشجویان میتوانند از این فرصت بینظیر استفاده کنند.
برخورداری دانشجویان از بیمه، موضوعی است که در دستور کار وزارت علوم و سازمان تأمین اجتماعی قرار گرفته تا از این پس دانشجویان نیز مانند سایر اقشار جامعه از خدمات بیمهای برخوردار باشند. این خواسته با تکیه بر تفاهمنامه نوشته شده میان مسئولان مربوطه رقم خورد و براساس این تفاهمنامه قرار است که طرح بیمه دانشجویان توسعه پیدا کند.
نرخ حق بیمه برای بیمه دانشجویی
براساس اطلاعات موجود، ۳ نوع نرخ حق بیمه برای بیمه دانشجویی تعریف شده که دانشجویان متقاضی میتوانند یکی از آنها را انتخاب کنند و دولت نیز ۲ درصد از حق بیمه را بر عهده دارد تا دوران دانشجویی بهعنوان سابقه بازنشستگی حساب شود. سیدمیرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در جریان امضای این تفاهمنامه تأکید کرد که ارائه خدمات غیرحضوری یکی از نکات مورد توجه در پیشبرد این خواسته است. موسوی پیش از این نیز به بیان جزییات بیمه دانشجویی پرداخته بود. او در روز دانشجو گفته بود که برای ثبتنام بیمه دانشجویی که در ردیف بیمه صاحبان حِرف و مشاغل آزاد است؛ ارائه کارت معتبر دانشجویی نیاز است.
دانشجویان در هنگام تحصیل، باید درخواست بیمه دانشجویی را ارائه کنند که بلافاصله بعد از ثبت نام و آغاز بیمه پردازی، سوابق بیمهای برای آنها ایجاد میشود و از خدمات این سازمان برخوردار میشوند.
مهدی شکوری، مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی در توضیح روند اجرای بیمه دانشجویان گفت: «نرخ پرداخت حق بیمه ۱۴درصد که شامل خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی است و برای افراد مجرد و فاقد تحت تکفل توصیه میشود. نرخ پرداخت حق بیمه ۱۶درصد که شامل خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی است و نهایتاً کاملترین نرخ پرداخت حق بیمه که ۲۰درصد بوده و خدمات مربوط به بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی را دربرمیگیرد.»
نظر شما