خبر جدید از قطع یارانه نقدی
یکی از نمایندگان مجلس خبر داده که احتمالا این آخرین مرحله یارانه نقدی است و دولت باید از شهریورماه کالابرگ به مردم بدهد.
به گزارش 9 صبح؛ یارانه نقدی طرحی بود که از زمان ریاست جمهوری خاتمی مطرح شده بود اما در زمان احمدی نژاد یارانه نقدی به مردم پرداخت شد.یارانه نقدی ماهانه برای هر نفر 45 هزار تومان است .در دولت جدید بحث افزایش یارانه نقدی برای هر نفر بارها مطرح شده است و جدیدا اخبار ضد و نقیضی از مبلغ قطعی یارانه نقدی به گوش می رسد اما هنوز همان 45 هزار تومان به حساب افراد پرداخت می شود.
یارانه نقدی جای خود را به کالابرگ میدهد. یارانه نقدی در شهریور ماه حذف خواهد شد. یکی از نمایندگان مجلس خبر داده که احتمالا این آخرین مرحله یارانه نقدی است و دولت باید از شهریورماه کالابرگ به مردم بدهد.
با این حال، یارانه نقدی مردادماه هفته گذشته واریز شد و این، چهارمین یارانه نقدی پس از جراحی اقتصادی دولت و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده است.
پرداخت یارانه نقدی از اردیبهشت امسال و به دنبال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات کالای اساسی با رویه جدید و مبلغ ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان به تناسب دهکبندی صورت گرفته برای ۹ دهک پرداخت میشود؛ بهطوری که برای سه دهک اول به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار و مابقی دهکها ۳۰۰ هزار تومان است.
سازمان هدفمندسازی یارانهها در اطلاعیهای اعلام کرد: پیرو اطلاعیههای قبلی مبنی بر امکان ثبتنام جاماندگان از دریافت یارانه نقدی یا متقاضیان جدید دریافت یارانه، اطلاعات سرپرستان خانواری که تا تاریخ پانزدهم خردادماه در سامانه https://my.gov.ir ثبتنام کردهاند، به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال و پس از انجام آزمون وسع و تعیین دهکبندی توسط آن وزارتخانه، فهرست سرپرستان خانوار جدید مشمول دریافت یارانه به سازمان هدفمندسازی یارانهها اعلام شده است.
در صورتی که براساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این سرپرستان خانوار جزو دهکهای اول تا سوم شناخته شده باشند، ماهانه مبلغ ۴۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر و در صورتی که جزو دهکهای چهارم تا نهم معرفی شده باشند، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان ماهانه بهازای هر نفر به حساب آنان واریز خواهد شد.
گفتنی است یارانههای نقدی ماههای اردیبهشت و خرداد نیز تحت عنوان معوقات همزمان با یارانه تیرماه به حساب این سرپرستان خانوار واریز خواهد شد. در صورتی که در زمان پرداخت یارانه نقدی مرحله ۱۳۷ (تیر ماه سال جاری) مبلغ یارانه به حساب سرپرستان خانوار واریز نشد، به این معناست که این افراد در ارزیابی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در دهک ۱۰ قرار گرفته و مشمول دریافت یارانه شناخته نشدهاند.
معترضان به دهکبندی اعلام شده یا افرادی که یارانه آنان از اردیبهشتماه ۱۴۰۱ قطع شده است، میتوانند جهت ثبت یا پیگیری اعتراض و درخواست بازبینی دهکبندی خود به سامانه اعلامی وزارت مذکور به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنند یا با تلفن گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند.
معوقات جاماندگان یارانه کی واریز می شود؟
حالا سازمان هدفمندی یارانهها به نقل از سخنگوی این سازمان از ادامه روند ثبت نام جاماندگان و معترضان در سامانه حمایت وزارت رفاه نسبت به عدم دریافت یارانه نقدی در تارنمای این سازمان خبر میدهد.
آن طور که طیبه حسینی به روزنامه «ایران» گفته: تا قبل از سال 1401، حدود 7 میلیون نفر یارانه نقدی دریافت نمیکردند که با دستور رئیسجمهور و تأکید ایشان، در اردیبهشتماه، سازمان هدفمندی یارانهها، ثبتنام این افراد را در دستور کار خود قرار داد که از ابتدا تاکنون سه میلیون نفر توانستند از یارانه نقدی برخوردار شوند. البته این مقام مسئول در سازمان هدفمندی یارانهها توضیح داد که برای واجد شرایط بودن این افراد، این سازمان اسامی آنها را برای تعیین آزمون وسع و دهکبندی به وزارت رفاه ارائه کرد.
برپایه اظهارات سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها، خانوارهایی که یارانه آنها از اردیبهشت ماه یعنی از شروع واریز یارانههای جدید قطع شده بود یا جا مانده بودند و در ارزیابیها مشمول شناخته شدند در تیرماه یارانه نقدی بر حسب دهک تعیین شده به حسابشان واریز و معوقاتشان نیز به حسابشان در مردادماه واریز شد. ناگفته نماند معترضان گروهی که در مردادماه مشمول شناخته شدند نیز یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوارشان واریز و معوقات آنها قرار است در شهریورماه واریز شود.
مسألهای که این روزها اغلب ثبتنام شدگان با آن مواجه هستند، عدم تعیین تکلیف آنها از سوی سازمانهای ذیربط همچون سازمان هدفمندی یارانهها و وزارت رفاه است که از مدتها ذهن ثبتنام شدگان را به خود درگیر کرده است.
همانگونه که در گزارش مذکور اعلام شد، شناسایی معترضان به عدم دریافت یارانه نقدی که تا پیش از اردیبهشت آنها مشمول این طرح بودند برعهده وزارت رفاه است، اما بر اساس اطلاعات و بررسیهای صورتگرفته سامانه وزارت رفاه در این زمینه بهروزرسانی نشده و برخلاف وعدههای داده شده از سوی مسئولان این وزارتخانه تاکنون اقدامی صورت نگرفته است. گفته میشود که این سامانه از سال 98 تاکنون بهروزرسانی نشده و همین امر باعث اختلال در روند مشمولان یارانه نقدی شده است.
از طرفی، تاکنون 50 درصد از افرادی که تا پیش از این در دهک دهم درآمدی قرار داشتند به دهکهای پایینتر منتقل و مشمول یارانه نقدی شدند.
به نظر میرسد نبود هماهنگی بین سازمان هدفمندی یارانهها و وزارت رفاه از یک طرف و همچنین عدم بهروزرسانی سامانه وزارت رفاه مشکلی است که جاماندگان و معترضان به دریافت یارانه نقدی همچنان با آن دست به گریبان هستند.
نظر شما