زمان پرداخت مابه التفاوت حقوق بازنشستگان اعلام شد
در ابتدای این مراسم بازنشستگان شعارهایی چون: تورم صد درصد، افزایش ۱۰ درصد، گرانی، تورم، بلای جان مردم، مصوبه دولت ابطال باید گردد و… سر دادند.
به گزارش 9 صبح؛ در روز های پایانی سال، تصمیمات و جلسات زیادی برای افزایش حقوق بازنشستگان توسط دولت انجام شده بود.اما تمام این جلسات بی نتیجه ماند و تاکنون افزایش حقوق بازنشستگان کارگری مشخص نشده است. حقوق بازنشستگان همواره از تبصرههای پرچالش در جریان بررسی لوایح بودجه بوده است. حقوق بازنشستگان برای سال 1401، با افزایش 10 درصدی 5 میلیون تومان تعیین شده است. در ادامه به آخرین جزییات از افزایش حقوق بازنشستگان می پردازیم.
در ابتدای این مراسم بازنشستگان شعارهایی چون: تورم صد درصد، افزایش ۱۰ درصد، گرانی، تورم، بلای جان مردم، مصوبه دولت ابطال باید گردد و… سر دادند.
محمد حمزهای، معاون امور بینالملل خانه کارگر در این مراسم گفت: ۲۵ تیرماه، روز تامین اجتماعی است و ما این روز را تبریک میگوییم. در همه جا تامین اجتماعی اساس یک زندگی ایدهال است. در آلمان تامین اجتماعی در قرن ۱۹ و پیش از قانون کار به وجود آمد.
وی با اشاره مزد کارگران و بازنشستگان اظهار داشت: در سال ۱۹۹۴ بیانیهای به نام بیانیه فیلادلفیا صادر شد که این بیانیه اساس سازمان بینالمللی کار است. در این بیانیه آمده: کارگر یک کالا نیست. همه انسانها بدون در نظر گرفتنِ رنگ و دین و نژاد باید از رفاه و عدالت اجتماعی برخوردار باشند.
معاون امور بینالملل خانه کارگر با تاکید بر اینکه کسانی که معتقدند افزایش مزد باعث تورم میشود، اشتباه میکنند، تصریح کرد: در کتابی که نوشته کارشناسان سازمان بینالمللی کار است، بیان شده که هر کشوری به حداقل دستمزد، کرامت انسانی، بهداشت و ایمنی توجه کند اقتصادی پایدار دارند و در غیر این صورت، اقتصاد و اشتغال پایداری ندارند.
حمزهای با اشاره به مصوبه دولت در مورد حقوق بازنشستگان خاطرنشان کرد: تورم در برخی از کالاها ۱۰۰ درصد است و به طور میانگین تورم بالای ۵۰ درصد اعلام شده، اما دولت حقوق بازنشستگان سایر سطوح را تنها ۱۰ درصد افزایش داده این بیانصافی در حق بازنشستگان است.
وی ادامه داد: ما امیدواریم دولت یا مجلس تصمیم درستی در این زمینه اتخاذ کنند تا این مبلغ ناچیز بتواند بخشی از افزایش نرخ تورم را جبران کند.
دولت معادل حدود هشت سال یارانه به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است
در ادامه این مراسم، پرویز نصیری، عضو هیات نظارت سازمان تامین اجتماعی ابراز داشت: در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی با معضلات بسیاری مواجه است. دولت طی سالهای متمادی، سهم خود را به سازمان پرداخت نکرده و امروز این سازمان حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است. برای اینکه بزرگیِ این ۴۰۰ هزار میلیارد تومان را متوجه بشوید، باید بگویم که یارانه پرداختی در طول یک سال چیزی حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان است. یعنی دولت معادل حدود هشت سال یارانه به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
وی ادامه داد: در این شرایط، دولت به جای اینکه تکلیف خود را مشخص کند و برای حل این مشکلِ اساسی برنامه اجرایی دهد، در افزایش حقوق بازنشستگان بدون توجه به ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و مصوبه شورای عالی کار عمل میکند.
این فعال کارگری با اشاره به رویکرد هیات نظارت سازمان تامین اجتماعی بیان کرد: ما به عنوان هیات نظات سازمان از مصوبه شورایعالی کار و قانون تامین اجتماعی دفاع میکنیم و پیگیرِ مطالبات بازنشستگان هستیم.
نصیری با اشاره به رایزنیهای انجام شده یادآور شد: هفته گذشته جمعی از دوستان کانون عالی بازنشستگان با نائب رییس اول جلسه داشتند و در آنجا قول گرفتند که رئیس مجلس مصوبه هیات تطبیق قوانین و مقررات را به صورت رسمی به دولت ابلاغ کند. تااخر ماه جاری رئیس مجلس باید به صورت رسمی این ابلاغ را انجام دهد.
وی با بیان اینکه تصمیم دولت در مورد افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان سایر سطوح انگیزه پرداختِ حق بیمه بیشتر به این سازمان را از اعضا میگیرد و این سازمان در آینده با بحران بیشتری مواجه خواهد شد، عنوان کرد: این صندوق در حال حاضر نسبت به صندوقهای دیگر وضعیت بهتری دارد و اگر دولت و مجلس نمیخواهند صندوق تامین اجتماعی به سرنوشت صندوقهای دیگر دچار شود باید فکری به حال این صندوق کنند.
نظر شما