سه رادیوداروی جدید رونمایی شد
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: دیروز از سه رادیوداروی جدید رونمایی کردیم که برای بخش درمان جامعه ضروری است و پس از فرآیندهای تکمیلی و دریافت مجوز، وارد زنجیره رادیوداروهای قابل استفاده میشود.
به گزارش 9 صبح، «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی صبح امروز (سه شنبه) در سمینار توسعه کاربرد پرتوها در صنایع غذایی که در محل سازمان انرژی اتمی برگزار شد، شرکت کرد و به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی گفت: ما در بحث امنیت غذایی و گسترش ظرفیت از مزرعه تا سفره دامنه گستردهای را در دستورکار داریم که میتواند با استفاده از فناوری هستهای در حوزه کابرد پرتوها صورت بگیرد. حجم ضایعات در مواد غذایی و محصولات کشاورزی خیلی بالاست و اگر میخواهیم جلوی اسراف را بگیریم، همین گام است که کمک میکند هم بهره وری افزایش یافته و هم قیمت تمام شده و ضایعات نیز کاهش یابد.
معاون رئیس جمهور افزود: صرفنظر از آثار سیاسی که در بخش صادرات محصولات غذایی ایران است، فقدان این ظرفیت در بحث توسعه کابردهای هستهای موجب شده در چند هفته اخیر شنیدید که خیلی از محصولات ما را مرجوع کردند.
اسلامی گفت: براساس مطالعات صورت گرفته ۱۲ قطب در کشور براساس طراحی جامعی که وجود دارد در توسعه کاربرد پرتوها شناسایی شده و آماده همکاری با عزیزانی هستیم که در این فرآیند علاقهمند به سرمایهگذاری و مشارکت با سازمان انرژی اتمی هستند.
* از تاثیرات اقتصادی فناوری هستهای غفلت کردهایم
رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: متاسفانه تاکنون از تاثیرات اقتصادی فناوری هستهای غفلت کردهایم و امروز در دنیا ما را در حوزه هستهای در زمینه غنی سازی میشناسند و در غنی سازی هم اتهاماتی نثار ما میکنند و هر روز هم ما دفاع میکنیم که دنبال سلاح هستهای نیستیم و در راهبرد امنیت ملی ما چنین گامی تعریف نشده است. وقتی دامنه کاربرد پرتوها را تبیین و عملیاتی نکنیم، آنها انگشت اتهام را به سمت ما نشانه میگیرند.
* رونمایی از سه رادیو داروی جدید
معاون رئیس جمهور به تولید رادیوداروها نیز اشاره کرد و گفت: دیروز از سه رادیوداروی جدید رونمایی کردیم که برای بخش درمان جامعه ضروری و مؤثر است و انشاءالله پژوهشگاه سازمان این رادیوداروها را در اختیار شرکت پارس ایزوتوپ قرار میدهد تا فرآیندهای تکمیلی را برای گرفتن مجوز و ورود به زنجیره رادیوداروهای قابل استفاده در بخش درمانی کشور مورد استفاده قرار دهد و این یک گام بزرگ و پاسخ سریع و ضروری برای درد و رنجی که مردم عزیز ما و سرطانهای گوناگونی که جامعه بشری را فراگرفته مورد استفاده قرار بگیرد و التیام بخش زندگی کسانی باشند که این درد و رنج را میکشند.
وی به تلاش گسترده برای استفاده از انرژی هستهای برای تولید برق و آب شیرین کنها اشاره کرد و گفت: در لایحه ۱۴۰۱ ایجاد ۱۰ هزار مگاوات برق جدید را در برنامه پیش بینی کردیم و انشاءالله نمایندگان کمک کنند. ما برای این کار نیاز به سرمایه گذاری ۴۰ میلیاردی دلاری داریم تا بتوانیم در یک برنامه حداکثر ۱۵ ساله نیروگاههای هستهای را با استفاده از ظرفیتهای ملی و مشارکتهای بینالمللی گسترش دهیم.
اسلامی به توجه به پژوهش و آموزش و توسعه ظرفیتهای پژوهشی و توسعه نیروی انسانی در حوزه هستهای نیز اشاره کرد و گفت سازمان به این موضوع اهتمام ویژهای خواهد داشت.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین از آمادگی این سازمان برای همکاری در حوزه صنعت غذایی و کشاورزی خبر داد.
«محمد اسلامی» همچنین در مراسم رونمایی از سه رادیو داروی درمانی و بازدید از نمایشگاه پژوهش و فناوری؛ گفت: سالانه ۱ میلیون بیمار از خدماتی که سازمان انرژی اتمی در بخش پزشکی و جامعه سلامت کشور ارایه می کند؛ بهره مند میشوند.
رییس سازمان انرژی اتمی در تشریح کاربردی کردن ایده های پژوهش و فناوری و رویکرد سازمان در این زمینه افزود: سازمان انرژی اتمی به دلیل رسالت و مسئولیت قانونی خود باید با سیاستهای پابرجا در کمک به پژوهش کشور در همه زمینهها یاری رسان باشد.
وی خاطرنشان کرد: این سازمان با استفاده از ظرفیتهای خود و تعاملی که با جامعه بین الملل، محیط علمی و پژوهشی و مراکز پژوهشی داخل کشور دارد؛ سعی میکند با ایجاد فرصتهای متفاوت در هر رشته ای و جلب مشارکتها؛ زمینههای صنعتی سازی و تجاری سازی نتایج پژوهشی را فراهم کند.
اسلامی با اشاره به مساله محور بودن پژوهش ها ادامه داد: در این زمینه گلوگاه ها و نیازهای کشور در اولویت قرار دارد. حوزه سلامت به دلیل تحریمهای ظالمانه ای که دامن کشور را فراگرفته است، در اولویت است.
وی با پرداختن به بخش صنعت و رویکرد سازمان انرژی اتمی ایران گفت: در حوزه صنعتی به دلیل تحریمها گروهی از صنایع دچار مشکل اساسی شدهاند. سازمان در بخش اول سرویسدهی و پشتیبانیهای تعمیراتی و در بخش و گام دوم توانسته با خلق فناوری و دستیابی به آنها جایگزینی برایشان پیدا کرده و نیازمان به خارج از کشور را مرتفع سازد.
رییس سازمان انرژی اتمی طرحریزی جدید توسعه کاربرد پرتوها را در اقلیم ایران مورد ارزیابی قرار داده و در این ارتباط افزود: در حوزه کشاورزی آب، خاک و به ویژه بذرها و توسعه کاربرد پرتوها، استاندارد سازی و دیررس نمودن میوه جات و سبزیجات و کنترل آفت ها مورد توجه قرار گرفته و با طرح یک برنامه جامع و استفاده از آمایش سرزمین، جهت مدیریت بهتر محصولات؛ اقلیم ایران را به ۱۲ منطقه تقسیم بندی کردیم.
اسلامی در حوزه کمبود برق در کشور نیز گفت: یک ظرفیت ۱۰ هزار مگاوات را در چند سایت پیش بینی کرده ایم که بتوانیم با مشارکتهایی که جلب میکنیم و استفاده از ظرفیتهای صنعتی و علمی کشور نیروگاههای هستهای را گسترش دهیم و حداقل به سوی ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت حرکت کنیم. این برنامه بسیار بزرگ نیازمند سرمایهگذاری ۴۰ میلیارد دلاری است.
در نمایشگاه فناوریهای هستهای علاوه بر رونمایی از سه رادیو داروی درمانی سرطانهای پروستات، سر و گردن، روده بزرگ و یک رادیو داروی تشخیصی، از بخشهای دیگر دستاوردهای پژوهشی سازمان نیز بازدید به عمل آمد.
بذرهای هیبریدی خیار که برای اولین بار در کشور تولید شده، سامانه تعیین نشتی سوخت در محفظه سیپینگ، تولید و عرضه نمونه ارتقای یافته شتاب دهنده الکترواستاتیک، تولید ایزوتوپ پایدار کربن به روش لیزری هم مورد بازدید بازدیدکنندگان قرار گرفت.
این نمایشگاه با مشارکت پژوهشکدههای کاربرد پرتوها، فیزیک و شتابگرها، فتونیک و فناوریهای کوانتومی، پلاسما و گداخت هسته ای، کشاورزی هستهای و مرکز مهندسی مواد با دستاوردهایی در حوزه های مختلف علمی و پژوهشی برگزار شد.
نظر شما