آشنایی با اهمیت تغذیه در افسردگی
داشتن یک رژیم غذایی مناسب علاوه بر داشتن جسم سالم به داشتن روان سالم نیز کمک میکند.
به گزارش 9 صبح، سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۰ میلادی اختلالات افسردگی را در رده چهارم مهمترین اختلالات بالینی عنوان کرده است. افسردگی یک اختلال خلقی است که شامل چهار دسته نشانه های هیجانی، شناختی، جسمانی و انگیزشی می شود و می تواند در عملکرد حافظه، تمرکز، خوردن و خواب اختلال ایجاد کند.
داشتن یک رژیم غذایی مناسب علاوه بر داشتن جسم سالم به داشتن روان سالم نیز کمک می کند، اگرچه تغذیه در افسردگی نمی تواند بیماری های روحی را درمان کند، اما می تواند برای داشتن ذهن سالم کمک کننده باشد. از این رو استفاده از غذاهای سالم و تامین ویتامینها و مواد موردنیاز مغز میتواند عملکرد مغز را بهبود بخشد و توانایی و کارکرد آن را تا حد زیادی بالا ببرد.
ویتامین D یکی از مهمترین و اساسی ترین ویتامین برای مقابله با افسردگی شناخته می شود. همچنین مطالعات نشان داده است شیوع افسردگی در افرادی که سطح ناکافی ویتامین D را تجربه می کنند، بسیار بالاتر است.
از این رو دریافت کافی نور خورشید و مکمل یاری ویتامین D بسیار حائز اهمیت است. همچنین در یک مطالعه دیگر نیز وضعیت سلنیوم پایین با بروز افسردگی و سایر حالات منفی مانند اضطراب، سردرگمی و خصمت همراه بوده است. بنابراین دریافت منابع غذایی غنی از سلنیوم مثل انواع ماهی ها، بوقلمون، تخم مرغ، قارچ و اسفناج باعث بهبود عملکرد مغز و کاهش ابتلا به افسردگی می شود.
علاوه بر این، شواهد نشان داده است که افراد افسرده سطح امگا -۳ پایین تری نسبت به سایر افراد داشتند؛ بنابراین دریافت منابع امگا-۳ مثل گردو، بذر کتان، روغن کانولا، ماهی و خرفه نقش بسیار موثری در مقابله با افسردگی ایفا می کند.
یکی دیگر از عناصر مهم و تاثیرگذار در اختلالات خلقی، زینک است. یافته ها نشان می دهد افسردگی هایی که در سنین بالا رخ می دهد، اغلب به علت کمبود روی است که باید توجه ویژه ای به منابع غذایی آن مثل گوشت، صدف، حبوبات، دانه ها، آجیل ها و بوقلمون داشت.
همچنین مصرف طولانی مدت ترکیبات غذایی مثل نوشیدنی های شیرین، مواد غذایی تصفیه شده و سرخ شده، مواد غذایی فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس، روغن های جامد و هیدروژنه، غذاهای شور و پرنمک ریسک ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد.
نظر شما