پزشکیان: منیت‌ها اجازه نمی‌دهد حق دیگران دیده شود

پزشکیان: منیت‌ها اجازه نمی‌دهد حق دیگران دیده شود

رئیس‌جمهور گفت: جایی که دیگران را نمی ببینیم و عدالت را رعایت نمی‌کنیم، منیت حاکم است که اجازه نمی دهد حق دیگران دیده شود.

به گزارش 9صبح؛ مسعود پزشکیان صبح پنجشنبه؛ ۲۰ دی ۱۴۰۳ با حضور در همایش «گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی»  با بیان این‌که «صحبت بین شما استادان برای من ساده نیست» تاکید کرد که به حق و عدالت باور دارم و همه چیز حول این‌ها شکل می‌گیرد.

وی گفت: ایران جایی است که حق و عدالت را باید به خود ببیند و برای حق و عدالت شاخص وجود دارد.

وی دامه داد: جایی که دیگران را نمی ببینیم و عدالت را رعایت نمی کنیم این منیت است که اجازه نمی دهد حق دیگران دیده شود و منصفانه برخورد شود. عامل بی‌عدالتی و نادیده گرفتن حقوق انسان‌ها منیت است. در آیات و احادیث زیادی تاکید شده هم برای حق و هم برای عدالت باید بر مبنای حق عمل شود. پیامبر)ص) فرستاده شده تا بر اساس حق عمل کند و تابع هوای نفس نشود. کسانی که راه‌شان را از این مسیر کج کنند عذاب عظیمی را گرفتار می‌شوند چون روز حساب و کتاب را یادشان می‌رود.

رئیس‌جمهور ادامه داد: اگر منیت خود را حاکم کنیم غیر از دستور قرآن و نماز عمل کرده‌ایم.

وی ادامه داد: وقتی انسان از نفسش تبعیت کند حق را زیر سوال برده است. انصاف باید با دوستان و کسانی که دوست داری و با کسانی که دوست نداری رعایت شود. چیزی که برای خود می‌خواهیم با این‌که حاکم هستیم باید برای دشمن هم خواست و با مردم منصفانه رفتار کرد.  با تمام وجود باید قلب‌مان را برای مردم بگذاریم. قلب را باید مالامال لطف برای مردم کرد. با مردم نباید با خشونت و همچون حیوان رفتار کرد.مردم یا برادر دینی ما هستند یا در خلقت شبیه ما هستند. مردم گرفتار می‌شوند و خطا می کنند ما باید بگذریم و با رحمت و عطوفت رفتار کنیم. خدا با مردم انسان را امتحان می کند. وقتی با مردم براین اساس رفتار نکردی به جنگ خدا رفته‌ای.

وی ادامه داد: انسان بی نیاز از گذشت خدا نیست؛ بنابراین نباید با مردم درافتاد و درگیر شد. حاکمان و مدیران و پدرها و مادرها وظیفه خدمتگزاری دارند و نباید زور بگویند. قومیت هم اینجا دخیل نیست. باید با مردم براساس انصاف و عدالت رفتار کرد. اگر این را بپذیریم آن وقت ایران را از این وضعیت نجات می‌دهیم. در ارزیابی‌های‌مان درباره مردم دچار اشتباه هستیم. قرآن یک نگاه وسیع و بلند را بیان می‌کند و در نهایت می‌گوید حق هر کسی را بر اساس وزنش بدهید آن هم براساس انصاف. نباید طغیان کنیم باید براساس متقی بودن و انصاف عمل کنیم. متقی بودن متر و خط کش و قابل ارزیابی و اندازه‌گیری است. مرد و زن و کرد و ترک و بلوچ را باید با انصاف و حق رفتار کرد. هر کس از نظر تقوی بهتر است، برتر است.

پزشکیان ادامه داد: پیامبر چطور توانست بر اعرابی که صدها سال یکدیگر را می‌کشتند حکومت کند. براساس مهر و تقوا. تقوا به نماز خواندن و روزه گرفتن نیست بلکه براساس رفتار در جایگاهی است که قرار گرفته ایم. چرا باید دعوا کنیم؟ مگر کسی که راه درست را می‌گوید با او باید دعوا کنیم؟ هیچ ظلمی بدتر از این نیست که چون من بالاتر هستم همه مجبور به گوش کردن به حرف من هستند. خدا ظالمان را نکوهش کرده است. این ظلم است که اگر حرف درست و دلایل  روشن آمد در برابرش بایستیم.

وی تاکید کرد: وفاق براساس شاخص ها قابل اندازه گیری و اجراست. بنده رییس جمهور با شمای مردم هیچ تفاوتی نداریم. هر یک از شما می‌توانستید به این جایگاه برسید. اگر من فکر کنم به جایی رسیده‌ام در حقیقت من از مسیر حق خارج شده‌ام. همه کسانی که می‌دانند و می‌توانند باید کمک کنند که ایران را به جایگاهی برسانیم که لیاقتش را داریم. چرا نمی‌رسیم چون سر پست‌ها و موقعیت‌ها با هم دعوا داریم.

وی ادامه داد: خدا وکیلی ما از کشورها همسایه که از ما جلوتر زده‌اند کمتر هستیم. بنده این را نمی‌پذیرم. بنده تا جایی که امکان داشته در شغلی که داشته‌ام بی نقص‌تر و خوب عمل کردم. اگر این نگاه را در مردم  و جوانان‌مان ایجاد کنیم موفق می‌شویم. این نگاه موجب انگیزه و امید در جوانان می شود. هر انسانی می تواند بهتر از چیزی بشود که اکنون هست. همه می‌توانند مهارت و توانایی‌های علمی و فکری و اجرایی خود را ارتقا دهند. فقط پیری است که توان جسمی انسان را کم می‌کند. باید کمک کرد همه اقوام و زبان‌های ایرانی پیشتاز شوند و باید بستر پیشتازی باز شود.

رئیس‌جمهور متذکر شد: مگر کسی که مریض می‌شود دنبال دکتر هم حزبی و هم جناحی می‌گردد تا خودش را با او درمان کند؟ باید دنبال کارشناس هر رشته بود. باید شاگردی کارشناسان را کرد. نباید تصور کرد چون من فلان کس هستم من پیشرو و مردم تابع هستند. اگر این مفاهیم را بفهمیم دعواها تمام می شود. وفاق باید ما را به وحدت و انسجام برساند.  مردم یک امت بودند و خدا پیامبران و کتاب را به آنان داد تا در امور اختلافی با هم فکر کنند و راه درست را پیدا کنند اما ذات نفسانی دنبال زیاده‌خواهی است. در این صورت اختلافات تشدید می‌شود. نماز برای اقامه است نه برای خواندن صرف. اگر این باور در ذهن ما باشد که بدانیم که اگر به حقوق دیگران تجاوز کنم فردا حساب و کتاب می‌شوم دیگر آن غلط را انجام نمی‌دهم. اگر هر روز نماز می‌خوانیم باید با مهربانی و عطوفت و گذشت و رحمت با یکدیگر رفتار کنیم. در کنار هم باید حرکت کنیم و به حق و حقوق‌مان احترام بگذاریم در این صورت می‌توانیم چشم انداز ابلاغی مقام معظم رهبری را اجرا کنیم و اول بشویم.

وی گفت: دفاع بد ما از ولایت و ایران و رهبری در نگاه دیگران به گونه‌ای دیگر جلوه می‌کند.

دکتر پزشکیان با اشاره به این‌که« ‌وقتی قلب با وقفه کوتاه مدت بزند دل انسان ناآرام می شود. در مرگ تمام عضلات در حال حرکت هستند اما هماهنگ عمل نمی‌کنند و خون پمپ نمی‌شود و فرد می‌میرد» خاطرنشان کرد: در جامعه هم اگر هماهنگی به وجود بیاید جامعه با قدرت به جلو می رود اما اگر کانون‌هایی شروع کردند با قدرت به جهت‌های مختلف کار کردند در این صورت جامعه دچار آشوب می‌شود. باید بتوانیم در یک چارچوب با هم حرکت کنیم تا از دعواها جلوگیری کنیم. با وحدت و انسجام و وفاق و همدلی برای کشور و ایران بدون توجه به پست و باور و زبان و جنسیت و قومیت افراد و فقط براساس تقوا و مهارت و اثرگذاری باید دست در دست هم بدهیم و ایرانی بسازیم که شایسته ایرانیان حتی ایرانیان خارج از کشور باشد. باید برای ایران و به خاطر ایران قلب‌مان بتپد.

 

وب گردی

    نظر شما