سینما به نمایش فوتبال علاقه مند است؟

سینما به نمایش فوتبال علاقه مند است؟

این روزها همه چیز به فوتبال معطوف شده است و حتی خانواده سینما نیز در انتظار آن هستند که ببینند سه بازی ایران در جام جهانی در سالن های سینمایی اکران خواهد شد؟آیا اصولا فوتبال دیدن در سالن سینمایی لذت بخش است؟ آیا کشاندن فوتبال به سالن های سینما برای روشن نگاه داشتن چراغ سالن ها مفید است؟

به گزارش 9صبح،درتمام تجاربی که سالن های سینما در نمایش مسابقات فوتبال داشته اند به این مسئله رسیده ایم که این اتفاق با استقبال مواجه می شود و از سوی دیگر پاییز کم استقبال سینما ، سینماداران را در مدیریت سالن ها دچار چالش کرده است و این مسئله یعنی می توانند از این اتفاق برای نجات سینما نهایت استفاده را ببرند.

این در حالی است که نظر خانواده سینما متفاوت است.

برخی از تهیه کنندگان با این قضیه مخالف هستند و برخی از سالن داران به شدت استقبال می کنند و جالب اینکه کارگردانان علاقمند به فوتبال هم معتقد هستند اکران سه مسابقه فوتبال از جام جهانی در سالن های سینما می تواند جذابیت های خودش را داشته باشد.

فوتبال در سینما ناجی است یا مهمان ناخوانده!

عطشانی می گوید؛ خودم بسیار اهل فوتبال هستم. به یاد دارم دوره‌ی سی‌ام جشنواره فیلم فجر بود که «تلفن آقای رئیس جمهور» را داشتم دقیقا بعد از نمایش فیلم من در سالن برج میلاد بازی پرسپولیس و استقلال را پخش کردند که پرسپولیس آن بازی را 3 بر 2 برد.

علی عطشانی  کارگردان فیلم‎‌های سینمایی تلفن آقای رئیس جمهور، سلفی با دموکراسی، در امتداد شهر، کاتیوشا و... در باره پخش مسابقات جام‌جهانی در سینماها و تاثیرش در فروش سینما به خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا گفت:  خودم بسیار اهل فوتبال هستم. به یاد دارم دوره‌ی سی‌ام جشنواره فیلم فجر بود که «تلفن آقای رئیس جمهور» را داشتم دقیقا بعد از نمایش فیلم من در سالن برج میلاد بازی پرسپولیس و استقلال را پخش کردند که پرسپولیس آن بازی را 3 بر 2 برد. 

عطشانی تاکید کرد: اگر بازی‌های جام جهانی بخواهد در سالن‌های سینما نمایش داده شود حتما یکسری از ارگان‌ها و اماکن حساسیت‌هایی به خرج خواهند داد. این بین سوالی پیش می‌آید. مثلا اگر جوان‌ها فوتبال را در ورزشگاه یا سینما‌ نبینند نمی‌توانند در یک رستوران یا یک کافه دور هم جمع شوند؟ همانطور که با رفتن خانم‌ها به ورزشگاه مشکلی پیش نیامد امیدوارم این قضیه هم با سعه‌صدر حل شود. چرا که نمایش فوتبال در سینما می‌تواند به این صنعت کمک کرده و باعث خوشحالی و نشاط مردم شود.

سینمای ایران برای روشن نگه داشتن سالن‌ها به فاکتورهای مختلفی احتیاج دارد از فیلم خوب گرفته تا حضور کارگردان‌های شهیر و البته فرمول همیشگی که همان چهره‌های ستاره و گره‌گشای گیشه است اما در بسیاری از مواقع صاحبان سینما با توجه به سلیقه روز مخاطب به سمت کارهایی می‌روند که این مسئله هم همیشه حل مسئله نمی‌کند.

نمایش فوتبال در سینما ممنوع است؟

هر ترفندی که بتواند چراغ سینما را با حضور تماشاگران در سالن‌ها روشن نگه دارد ارزشمند است، از ساخت آثار کمدی گرفته تا کشاندن پای فوتبال به پرده نقره‌ای که بی‌شک طرفداران خودش را دارد. حالا باید دید بازی‌های جام‌جهانی و فوتبال می‌تواند ناجی این روزهای سینماها باشد یا نه؟ خبرگزاری برنا در گزارشی مفصل موضوع جام جهانی در سینماها را بررسی می‌کند.

جهانگیر کوثری تهیه‌کننده سینما و کارشناس فوتبال در واکنش به خبر پخش مسابقات جام‌جهانی در سینماها و تاثیرش در فروش به خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا گفت: سینما جای فیلم دیدن است نه تماشای فوتبال‌.‌ ایران می‌تواند این امتیاز را فقط برای پخش از تلویزیون خریداری کند. از آنجایی که مقررات سینما و فوتبال را می‌شناسم از منظر قانونی می‌گویم که اصلا چنین اتفاقی نخواهد افتاد. 

او ادامه داد: از بخش جهانی و تجاری فیفا باید مجوز گرفته شود. آن‌ها هم با اتحادیه‌های آسیا و اقیانوسیه(edu) که مرکزش در مالزی است طرف هستند. به همین خاطر باید حق رایت آن‌ را خریداری کنیم که این قضیه امکان‌پذیر نیست.

تهیه‌کننده فیلم سینمایی «خون‌بازی» عنوان کرد: پخش جام‌جهانی بُرد بزرگی برای تلویزیون دارد بنابراین این موقعیت را در اختیار سینماها قرار نمی‌دهد‌. فیفا این حق را به عضوهای خودش می‌فروشد. مگر اینکه تلویزیون با هماهنگی شهرداری‌ها در مراکز میدان‌های بزرگ پرده‌‌هایی با ابعاد وسیع نصب کند تا مردم بتوانند فوتبال را دورهمی تماشا کنند. 

کوثری در خصوص تاثیر مسابقات جام جهانی در میزان استقبال مردم و فروش سینماها عنوان کرد: جام جهانی شوری جهانی است که در آن همه با زبان شیوای فوتبال صحبت می‌کنند. این قضیه روی فروش مواد غذایی، اخبار جهانی، سیاست، سینما و... تاثیرگذار است. در کل در آبان و آذر ماه پیش‌رو همه‌چیز تحت تاثیر فوتبال قرار خواهد گرفت‌. بنابراین اهمیتی ندارد آن کشوری که در این فضا حضور دارد کامرون است یا آمریکا.

او در پایان گفت: همه‌ی کشورها تابع قانونی یکسان به نام مقررات فوتبال، در جام‌جهانی شرکت می‌کنند. جام جهانی پنجره‌های جدیدی را به روی مردم کشورها باز می‌کند که در آن داد و ستدهای اقتصادی، ناسیونالیستی و... اتفاق خواهد افتاد.

منبع:برنا

وب گردی

    نظر شما