سخنگوی وزارت امور خارجه:
سفر عراقچی به نیویورک کنسل شد
بقایی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا ظریف به جای وزیر امور خارجه در نشست داووس شرکت کرده است، گفت: در سنوات مختلف مقامات شرکت می کردند؛ جایگاه دکتر ظریف در ساختار دولت روشن بوده و قطعا حضور ایشان موثر و مفید است.
به گزارش 9صبح به نقل از منیبان؛ اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در نشست خبری گفت: توافق آتش بس در غزه بسیار مهم بود. مواضع و دیدگاه های خود را بیان کردیم. این آتش بس پیروزی اراده ایمان و تاب آوری بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آتش بس غزه گفت: اگر پیروزی را به معنای تعداد کشتهها و میزان تخریب و حجم جنایتی که رخ داده در نظر بگیریم، میتوانیم بگوییم پیروزی با رژیم صهیونیستی بوده است. این جنایت با حمایت آمریکا و کشورهای غربی در حوزه تسلیحاتی و سیاسی صورت گرفت. شکست و ننگ تمام عیار برای رژیم اشغالگر است. آن چیزی که تعیین کننده است مقاومت مردم فلسطین بوده که از درون می جوشد.
بقایی درباره نشست ژنو و موضوع هسته ای و تغییر دکترین هسته ای گفت: غیر طبیعی نیست که طرف های مختلف بحث های خود را مطرح کنند. در دوره مذاکرات برجام هم ممکن بود بحث های مطرح کنند. ایران درباره توانمندی دفاعی خود هیچگاه بحث نکرده است. تهدید به خروج از ان.پ.تی موضوع تازهای نیست. در دولت دوازدهم مشخص کردیم در صورتی از اهرم مکانیسم ماشه برای فشار و امتیازگیری از ایران استفاده شود واکنش ما متناسب خواهد بود.
بقایی درباره اظهارات علی عبدالعلی زاده درباره مذاکره با آمریکا گفت: من قبلا عرض کردم موضع جمهوری اسلامی ایران و دولت توسط سخنگویان مطرح می شود و نکاتی که مطرح شده نسبتی با موضع رسمی ما ندارد. نظر شخصی گوینده بوده است. موضوع سیاست خارجی تخصصی است. هر گونه ساده انگاری موضوعات پیچیده سیاست خارجی ولو با نیت خیر صورت بگیرد نه مفید و نه کمک کننده است.
وی درباره ممنوعیت ورود اتباع ایرانی به سوریه گفت: درباره اصل خبر تردید دارم. در حال حاضر توصیه نمی کنیم اتباع ما به سوریه سفر داشته باشند.
بقایی درخصوص ارزیابی خود از سیاست خارجی بایدن در چهار سال گذشته گفت: دولت دموکرات آمریکا در سطح منطقهای یکی از بدترین عملکردها را در 60 سال گذشته داشته است به خاطر اینکه 16 ماه آخر عمر این دولت مصروف به حمایت از یک نسل کشی آشکار در منطقه ما شد. اینکه توافق آتشبس در آخرین روزهای حاکمیت این دولت انجام شد باز هم معنادار است. برخی معتقدند اگر دولت بایدن ادامه داشت باز هم نسل کشی ادامه مییافت. این نقطه تاریک در ذهن مردم دنیا و به ویژه مردم فلسطین و لبنان باقی خواهد ماند.
وی افزود: متاسفانه در این چهار سال اقدامات ایذایی دولت آمریکا ادامه یافت. درباره مذاکرات و اجرای برجام به هیچ عنوان جدیت نشان داده نشد و همزمان تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه آمریکا علیه ایران ادامه یافت.
وی گفت: آنچه از هر دو اینها بدتر است این است که مقامات دولت فعلی به انحاء مختلف درصدد هستند سیاستهای شکست خورده خود را تحمیل و به آیندگان در آمریکا القاء کنند و این نشان میدهد ذهن و نیت دولتمردان آمریکا در این چهار سال منفی و شرورانه بوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: پیگیری حقوق اتباع ایرانی دستورکار ثابت وزارت خارجه است. معاونت کنسولی و سفارت ما در پاریس پیگیر هستند و این مطالبه جدی از طرف ماست. هنوز اطلاعات قانع کننده درباره ماهیت قتل در فرانسه صورت نگرفته است. دو شهروند ایرانی جان خود را از دست دادند. باید مشخص شود ماهیت تروریستی بوده و یا نژاد پرستانه. سفارت وظیفه دارد موضوع را به صورت جدی پیگیری کند.
وی درباره اظهارات مقامات سوئدی علیه ایران گفت: این اظهارات تعجب برانگیز و غیرقابل قبول است. این اظهارات فرافکنانه و ناموجه بود. اظهارات بدون سند به هیچ وجه در عرف دیپلماتیک قابل قبول نیست و اعتراضات خود را اعلام کردیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره نقش ایلان ماسک در آزادی خبرنگار ایتالیایی و اخبار ضد و نقیض در این خصوص بیان کرد: چرایی را از خودشان بپرسید موضع ما روشن بود و تکذیب شد. مواضع دیگران هم در راستای تایید تکذیبیه ما بود.
بقایی گفت: از ایران برای شرکت در اجلاس داووس دعوت شد. از وزیر خارجه و دکتر ظریف دعوت شد و امروز دکتر ظریف به این اجلاس رفتند.
بقایی درباره سفر عراقچی به نیویورک گفت: من هفته قبل اعلام کردم که وزیر امور خارجه برای شرکت در نشست شورای امنیت به نیویورک می روند. این اجلاس برگزار می شود اما باتوجه به تحولات منطقه و آتش بس، موضوع تغییر کرد و باتوجه به اقتضائات زمانی این سفر انجام نخواهد شد.
اسماعیل بقایی درباره سفر سرلشکر باقری به پاکستان گفت: همکاری ایران و پاکستان در همه حوزه ها با آهنگ رو به رشد در جریان بوده و مراودات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ادامه دارد. آقای عراقچی هم سفری به پاکستان داشتند. همکاری های دفاعی و امنیتی هم یکی از اجزای این موافقنامه بوده است. طبیعی است که رفت و آمد برای پیگیری تفاهم ها وجود داشته باشد. این سفر را باید در همین قالب ارزیابی کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات ضد و نقیض عراقچی درباره مذاکرات هسته ای گفت: نکته ای که آقای عراقچی در فرصت های مختلف بیان کردند این بود که ما با سه کشور اروپایی در مورد موضوعات منطقه و موضوعات مختلف گفتگو می کنیم. قاعدتا موضوعات مرتبط با سوریه و اوکراین در گفتگو با طرف هایی اروپایی مطرح می شود. مذاکره به معنای گفتوگو در خصوص داد و ستد، امتیاز یا تصمیم گیری درباره موضوعات مشخص در معنای شناخته شده اش و درباره موضوع هستهای بوده و تناقضی درباره موضع وزارت خارجه وجود ندارد. در چهار سال گذشته حتی زمانی که آمریکا خارج از برجام بود گفتوگوها به صورت غیرمستقیم ادامه داشت. در دوره دموکرات ها هم مذاکرات جریان داشت و شما در جریان روند مسقط هستید. موضع و رویکرد ما درباره مذاکره و گفتوگو در خصوص موضوعات مختلف مستمر و کاملا روشن است.
بقایی در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات یکی از مشاوران ترامپ درباره تصمیم گیری درباره حمله به تأسیسات هستهای ایران تصریح کرد: ایران در دفاع از منافع و تمامیت ارضی خود قاطعانه عمل خواهد کرد. این موارد که از سوی رسانهها مطرح میشود هم مخرب است و هم در جهت خیر و صلاح هیچ طرفی نیست. موضع ما در این رابطه خیلی روشن است. ایران در دفاع از منافع خود با قاطعیت عمل خواهد کرد.
وی افزود: دیدگاههای خود را در خصوص اف.ای.تی.اف در اختیار نهادهای تصمیم گیر قرار خواهیم داد.
بقایی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا ظریف به جای وزیر امور خارجه در نشست داووس شرکت کرده است، گفت: در سنوات مختلف مقامات شرکت می کردند. جایگاه دکتر ظریف در ساختار دولت روشن بوده و قطعا حضور ایشان موثر و مفید است. قرار بود آقای عراقچی به اجلاس شورای امنیت سازمان ملل تشریف ببرند بنابراین این نکته را هم مدنظر داشته باشید.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پیش بینی ایران از بازگشت آمریکا به مذاکرات هستهای گفت: مذاکره درباره موضوع هستهای ایران مبنای روشنی دارد و مبنای آن برجام است. همه طرفهایی که در شکل گیری برجام حضور داشتند، می دانند که این سند به عنوان بخشی از قطعنامه شورای امنیت جایگاه حقوقی پیدا کرده است و باید در این روند مشارکت داشته باشند.
بقایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روسیه خواستار خروج ایران از لیست سیاه اف.ای.تی.اف شده است؟ گفت: معاهده با روسیه در دوره روحانی شروع و در دولت شهید رئیسی مذاکرات انجام و در دولت چهاردهم امضا شد. اینکه در فرآیند مذاکراتی، طرفهای ذیربط نکاتی را مطرح کنند چیز قریبی نیست. متن را میتوانید مرور کنید که چه مواردی در متن هست. متن محصول توافق و اجماع نظر دو طرف است.
نظر شما