طارمی و آزمون، بازار لباس ورزشی را کساد کردند
با وجود حضور ستارگانی چون سردار آزمون و مهدی طارمی در سری آ اما هواداران فوتبال استقبال زیادی از لباس این دو بازیکن نداشتهاند.
به گزارش 9صبح؛ دوران اوج لژیونرها در فوتبال ایران را میتوان اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد دانست که ستارههای ایرانی به خوبی دیده شدند و به لیگهای معتبر پیوستند. در آن روزها محبوبیت آنها به حدی بود که پیراهن بایرن مونیخ با شماره و نام علی دایی یک هدیه گرانبها و قیمتی بود.
بیش از ۲ دهه از آن روزها گذشته و ما در لیگهای معتبر اروپایی نمایندههای زیادی نداریم. در این میان البته بودهاند بازیکنانی چون جهانبخش که در لیگ هلند آقای گل شدند و عزتاللهی که در آکادمی اتلتیکو حضور پیدا کرد. شاهگل ماجرا هم درخشش طارمی در پورتو و حضورش در اینتر بود و یک فصلی که سردار آزمون در رم حضور پیدا کرد اما آیا آنها به حد محبوبیت لژیونرهای دهه هفتاد ایرانی رسیدهاند؟
محبوبیت فوق ستارههای ایران چندان بالا نیست!
هر دو بازیکن که در این سالها به عنوان سردمدار لژیونرهای ایرانی شناخته شدهاند، از عوامل جدی روی آوردن باشگاههای اروپایی به زبان فارسی و اهمیت دادن به مخاطبین ایرانی هستند.
باشگاه رم بارها از سردار آزمون پست و استوری گذاشت و تصاویری فانتزی منتشر کرد؛ مسالهای که باعث شکلگیری تصویری جذاب از او شد. اینتر هم به همین ترتیب از طارمی استفده کرد و دنبال کنندگان ایرانی خود را افزایش داد. رویکرد هواداران فوتبال در ایران هم به نسبت این ماجرا خوب است اما هیچگاه محبوبیت این دو بازیکن به اندازه لژیونرهای پیشین نیست و تقاضا برای خرید پیراهن آن دو، گواه ماجرا است.
وقتی لباس سردار و طارمی مشتری ندارد
در ایران نمایندگان رسمی کمپانیهای تولید البسه اروپایی چون نایک و آدیداس وجود ندارد اما میتوان از فروشگاههای مربوط به فروش البسه ورزشی اطلاعات جالبی استخراج کرد.فروشگاه نیلی مارکت که مدتها است در فضای مجازی کار فروش قانونی میکند در این رابطه گفت: پیراهن بازیکنان ایرانی شاغل در اروپا فروش دارد اما تعدادش اصلا زیاد نیست. به طور مثال سردار آزمون در رم بازی میکرد و تقاضای فروش لباسش از دیگر لژیونرها بیشتر بود اما تعداد آن، خیلی زیاد نبود.
فروشگاه اینترنتی وینتیج که بیشتر کارش در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی میگذرد در این خصوص گفت: از زمان حضور طارمی در اینتر، لباس اینتر با شماره و نام این بازیکن فروش خوبی به نسبت بقیه داشته اما لباس با شماره و نام سردار تعداد زیادی به فروش نرسیده. حتی میتوانم به راحتی بگویم میزان استقبال از لباس دیابلا خیلی بیشتر از لباس سردار بوده است.
یکی دیگر از فروشگاههای اینترنتی به نام پاریما شاپ با تایید نظر همکاران خود گفت: فروش لباس لژیونرها چندان پررونق نیست. هم لباس سردار آزمون و هم طارمی به فروش میرسد اما تعداد متقاضیان آن بسیار کم است.
نه به لباس استقلال و پرسپولیس؛ بله به اروپاییها!
جز مبحث لژیونرها، آمارهایی که این فروشگاهها منتشر می کنند نشان از عدم تمایل مخاطبین فوتبال به خرید لباس تیمهای ایرانی است. در واقع آنها ترجیح میدهند به سراغ لباس تیمهای اروپایی بروند تا استقلال و پرسپولیس.
نیلی مارکت در این زمینه میگوید: فروش لباسهای استقلال و پرسپولیس بسیار کم است و اصلا قابل مقایسه با لباس تیم های اروپایی نیست. مردم بیشتر به لباس تیمهای اروپایی روی خوش نشان میدهند.
وینتیج با تایید این خبر میگوید: فروش لباس این دو تیم از لباس تیمهای خارجی بسیار کمتر است. در این میان البته پرسپولیس بیشتر از استقلال به فروش میرسد اما مساله همان است که تیمهای ایرانی بازار چندان زیادی در مقایسه با تیمهای اروپایی ندارند.
فقر ستاره و لژیونر در فوتبال ایران؛ هیچ کس اینجا محبوب نیست!
تحلیل و نتیجهگیری از این استقبال هواداران کار چندان سختی نیست. فوتبال ایران در فقر ستاره و تولید فوتبالیست باکیفیت قرار دارد و تیمهای پایه در این میان بیشتر از دیگران مقصر هستند.
همچنین هواداران فوتبال هم سطح کیفی فوتبال ایران را چندان بالا نمیدانند و به سراغ مشاهده بازی تیمهای اروپایی و استقبال از ستارههای آنها با خرید البسهشان هستند؛ این مساله اما نیاز به واکاوی، تحلیل و ارائه راهکارهای مناسب دارد زیرا این مساله به افول کلی فوتبال در اایران منجر خواهد شد.
منبع: برنا
نظر شما