میل جنسی چگونه طی سالها تغییر میکند؟
هورمونها نقش مهمی در زندگی جنسی دارند اما مشخص نیست که تفاوت آنها در چیست و سایر عوامل روانشناختی، اجتماعی و جسمی نیز با هم همکاری میکنند تا میل جنسی ایجاد شود.
به 9 صبح؛ سوال به ظاهر سادهای است اما دانشمندان هنوز هم دلیل میل جنسی را نمیدانند تا در مورد چگونگی اندازهگیری آن در زنان و مردان به توافق برسند. در حالی که هورمونها نقش مهمی در زندگی دارند اما مشخص نیست که تفاوت آنها در چیست. و سایر عوامل روانشناختی، اجتماعی و جسمی نیز با هم همکاری میکنند تا میل جنسی ایجاد شود.
مردان ۲۰ ساله
تستوسترون، هورمونی است که مردان برای تحریک جنسی به آن نیاز دارند و معمولاً در ۲۰ سالگی میزان آن زیاد است و میل جنسی نیز در این سن بیشتر است اما این سن دورهای است که میتوان به دلیل بیتجربگی از رابطه جنسی، نگران باشید. و بخشی از آن به این دلیل است که ۸٪ و احتمالاً بیشتر مردان ۲۰ ساله از اختلال نعوظ شکایت دارند. این بیماری ممکن است به دلیل یک بیماری یا بهداشت روانی اتفاق بیفتد یا حتی نشانه این باشد که فرد در معرض بیماری قلبی قرار دارد. در مورد علائم خود با پزشک مشورت کنید.
زنان ۲۰ ساله
به احتمال زیاد از نوجوانی تا اواخر ۲۰ سالگی، قابلیت باروری زنان از سالهای قبل بیشتر است. و ممکن است فرد درباره اینکه چه زمانی رابطه جنسی داشته باشد، بتواند زمان آن را انتخاب کند، اگرچه دلیل آن دقیقاً مشخص نیست. در حقیقت دانشمندان تصور میکنند که میل زنان ممکن است درست با شروع باروری در اواخر دهه ۲۰ کاهش یابد.
مردان دهه ۳۰ و اوایل دهه ۴۰
بسیاری از مردان در این سالها میل جنسی شدیدی دارند، اگرچه تستوسترون در حدود ۳۵ سالگی به آرامی کاهش مییابد. به طور معمول حدود یک درصد در سال کاهش مییابد اما برای برخی از مردان سریعتر اتفاق می افتد. این مسئله میتواند بر میل جنسی تاثیر بگذارد. به علاوه، برای بسیاری از مردان، استرس در محیط کار، خانواده و سایر امور میتواند بر میزان علاقه فرد به رابطه جنسی تاثیر بگذارد.
زنان دهه ۳۰ و اوایل دهه ۴۰
این دوره از زندگی زمانی است که محرک جنسی در زنان بسیار قوی است. مطالعهای نشان داد زنان بین سنین ۲۷ تا ۴۵ سال تخیلات جنسی مکرر و شدیدتری نسبت به زنان جوانتر یا مسنتر دارند. آنها همچنین رابطه جنسی بیشتری دارند و به احتمال زیاد زودتر هم رابطه جنسی برقرار میکنند.
زنان باردار
در هر سنی، بارداری و زایمان تاثیر زیادی در زندگی جنسی فرد دارد اما در همه خانمها متفاوت است. بدن و هورمونها در طول بارداری تغییر میکند و ممکن است به معنای افزایش میل جنسی در بعضی مواقع، به خصوص در سه ماهه دوم بارداری و یا عدم میل جنسی باشد. همچنین ممکن است خانمها نگران این مسئله باشند که آیا رابطه جنسی در حین بارداری خطرناک است. (معمولاً بیخطر است اما اگر مطمئن نیستید از پزشک خود سوال کنید.) شیردهی، رسیدگی به فرزند و سایر امور نیز میتواند بر زمان، انرژی و علاقه فرد به رابطه جنسی تاثیر بگذارد.
مردان دهه ۵۰ به بالا
اگر از سلامت جسمی و روحی خوبی برخوردار هستید، دلیلی ندارد با مسن شدن از زندگی جنسی خود لذت نبرید. کاهش میل جنسی با افزایش سن شایع است. نعوظ هم ممکن است کمتر اتفاق بیفتد و همیشگی نباشد اما صرفاً سن نیز به اندازه مشکلات سلامتی مانند بیماریهای قلبی، دیابت، کلسترول بالا و چاقی و داروها که با افزایش سن بیشتر دیده میشوند، موجب ایجاد این مشکل میشود. پزشک میتواند در مورد راههای درمان کاهش میل جنسی مشاوره دهد.
زنان دهه ۵۰ به بالا
در زنان از حدود سن ۵۰ سال به بعد، رحم خانمها خشک شده یا کمتر نگران بارداری میشوند و ممکن است برخی از زنان به رابطه جنسی علاقهمند شوند اما هنگامی که به سن یائسگی نزدیک میشوند، سطح استروژن کاهش مییابد و ممکن است میل جنسی کمی کمتر شده و منجر به خشکی واژن شود. گرگرفتگی، اضطراب، افزایش وزن و مشکلات خواب نیز میتوانند روحیه را تضعیف کند. از پزشک خود در مورد داروها، هورمونها، روانکاری و سایر روشهای درمانی سوال کنید.
در مردان صرفاً تستوسترون عامل میل جنسی نیست
مردان برای تحریک شدن به تستوسترون نیاز دارند اما میزان آن مشخص نیست. مقدار آن ممکن است از فردی به فرد دیگر تغییر کند. اگرچه درست است که سطح استروژن با افزایش سن کاهش مییابد اما دانشمندان دقیقاً نمیدانند که این امر چگونه بر میل جنسی تاثیر میگذارد. برخی از مردان نیز با میزان کم تستوسترون، میل جنسی طبیعی دارند، در حالی که برخی دیگر با مقادیر بالا با مشکلات جنسی مواجه میشوند. سایر موارد پزشکی، آمادگی جسمانی و سلامت روان میتوانند از عوامل مهمتری باشند.
پزشک میتواند به درمان کمک کند
در مورد هرگونه مشکل جنسی خود با پزشک مشورت کنید، زیرا میتواند نشانهای از وجود بیماری باشد. اگر عملکرد فیزیکی فرد دچار مشکل شود، پزشک ممکن است هورمونهایی را تجویز کند که میل جنسی را به طورکلی افزایش میدهد(استروژن برای زنان، تستوسترون برای مردان)، یا داروهایی را تجویز کند که موجب تحریک جنسی میشوند: سیلدنافیل و تادالافیل برای مردان و برملانوتید و فلیبانسرین برای زنان.
در مورد میلجنسی با همسر خود صحبت کنید
از شریک زندگی خود در مورد نیازها و خواستههایش سوال کنید و در مورد خودتان نیز صحبت کنید. با تکامل بدن و تغییر مراحل زندگی، از تجربه راههای جدید نهراسید چون میتواند شما و همسرتان را درگیر و علاقهمند به رابطه جنسی کند. در مورد رضایت جسمی و عاطفی خود نیز صادق باشید. حتی ممکن است ایده خوبی باشد که زمانهای خاصی را به صمیمی شدن و کنار هم بودن اختصاص دهید.
نظر شما